Kategorije
Novosti
Newsletter
Kontakt
Pletikosa
Bože Starca Jurićeva 19
HR-51000 Rijeka
Hrvatska
Telefon +385 (0)51 639-513
+385 (0)91 566-6650
Fax +385 (0)51 639-513
E-mail pletikosa@inet.hr
Kontakt

Impalntologija

 

IMPLANTOLOGIJA

 

KAKO DO BLISTAVOG OSMIJEHA BEZBOLNO ZA SAMO POLA SATA?

 

Projektiranje implantata     Zubi su ogledalo svake osobe i njenog odnosa naspram zdravlja. Nažalost, mnogi zbog straha od boli i zubara, dozvole da im zubi bespovratno stradaju. Na koncu prije ili kasnije svi moramo u ordinaciju popraviti ili zamijeniti pokvareno. Ali sada to ne mora biti više niti bolno, niti mukotrpno i dugotrajno.
Zahvaljujući dr.Šimi Živkoviću iz Rijeke, čak iako nemate niti jednog zuba, problem rješavate sa dvije posjete njegovoj moderno opremljenoj ordinaciji DENTVITALIS. Kako? Koristeći najnovija rješenja u protetici i implantologiji, uz pomoć kompjutorske tomografije i najnovijih kompjutorskih programa. Da dobro ste pročitali, samo dvije posjete, od čega je prva samo informativna, prilikom koje će Vam dr.Živković samo objasniti što ćete uraditi. Ono što ćete tamo čuti, možete saznati u ne baš mnogo ordinacija u svijetu.

 

 

Bez uzimanja otisaka i brušenja

 

     Do sada, koristeći klasične metode stomatologije, kada ste radili most, djelomičnu ili totalnu protezu, morali ste mnogo puta otići zubaru. Uzimali su Vam otiske po nekoliko puta, išli ste na probe, brusili su Vam bolesne ali i zdrave zube po nekoliko puta. U ordinaciji DENTVITALIS nema svega toga. Potreban Vam je samo snimak čeljusti, koristeći posebno prilagođenu vrstu CT , sa vrlo malom dozom zračenja, svega dvostruko višim, nego kada radite panoramski snimak čeljusti, kojeg sada ne morate više raditi. Za Vašu informaciju klasični CT aparati, koji se koriste u medicini daju pacijentu i dvadeset puta višu dozu. Snimanje traje svega desetak sekundi.
Upotrebom najnovijeg software razvijenog u Švedskoj, koji je prezentiran na najvećim svjetskim kongresima implantologa u New Yorku i Las Vegasu i čiji je prvi kupac upravo dr.Živković, na osnovu CT snimaka, dobiva se trodimenzionalna slika čeljusti pacijenta. A sada stupa na scenu tim od pet stomatologa, koji pomoću računala, odabiru na osnovu trodimenzionalnog modela optimalna mjesta, gdje će biti ugrađeni implantati. Isto kao što arhitekte projektiraju u Autocadu neku građevinu.

 

software za implantate 

 

Novi implantati i način rada

 

     Tako projektiran zahvat šalje se e-mailom u laboratorij švedskog Nobel Biocare-a , koji na osnovu njega radi posebnom tehnologijom pomoćnu šablonu, implantološku vodilicu, koji služi za ugradnju implantata. Izrada i dostava do Rijeke DHL-om traju 7-10 dana. Zašto Švedska? Pa Švedi su prvi polovinom stoljeća počeli sa implantacijama zubi i najdalje su otišli do sada u tom polju.
Na osnovu pristigle šablone i CT snimka, u laboratoriju u Rijeci za dva dana se naprave zubi i sve što je potrebno za ugradnju. A tada ipak morate doći i Vi da se sve to ugradi.

 

šablona za implantat 

 

Pola sata bez boli

 

     Uz malu lokalnu anesteziju počinje ugrađivanje implantata. Nema rezanja desni, uklanjanja zubnog mesa, kako se to radilo do sada. Koristeći šablonu iz Švedske, precizno se izbuši potreban broj rupa bušilicom u zubnoj kosti i odmah ugrade implantati. U njih pričvrstite već unaprijed spremljene zube. Isto kao kad stavljate tiplu u zid i vijkom pričvrstite nešto. Da i sve je gotovo za pola sata, bez boli i gotovo bez krvi. I možete odmah početi koristiti nove zube. Nije potreban nikakav oporavak kao ranije. Nema komplikacija, jer implantat je ugrađen na optimalnom mjestu.

 

Ušteda vremena i novca

 

     Nova tehnologija ugradnje će Vam donijeti i značajne uštede, kako vremena tako i novca, a najviše muke i patnje. Ono što čete platiti u ordinaciji DENTVITALIS u Rijeci platiti ćete u bilo kojoj ordinaciji u Hrvatskoj, a dvostruko ili trostruko manje nego u nekoj ordinaciji Italije, Njemačke, Austrije i drugih zapadnih zemalja. Praksa je da mnogi stranci dođu na godišnji odmor u Hrvatsku i provedu ga praveći zube u raznim ordinacijama. Sad to možete učiniti, ali i uživati u svome odmoru.

 

ordinacija

 

razgovor vodio i napisao Boris Pletikosa

 

Povratak na vrh
Copyright 2018 Pletikosa
Powered by da.Shop