Kategorije
Novosti
Newsletter
Kontakt
Pletikosa
Bože Starca Jurićeva 19
HR-51000 Rijeka
Hrvatska
Telefon +385 (0)51 639-513
+385 (0)91 566-6650
Fax +385 (0)51 639-513
E-mail pletikosa@inet.hr
Kontakt

TrustPort anketa

TrustPort Istraživanje: Hoće li plaćeni antivirusni programi preživjeti u sljedećih pet godina?

Brno, 12. studeni 2012 - TrustPort, proizvođač antivirusnog softvera i aplikacija za mobilne platforme, danas je objavio rezultate ankete napravljene između korisnika antivirusnih rješenja. Ispitanici koji su sudjelovali u ovom istraživanju su iz 40 zemalja iz cijelog svijeta. Većina odgovora je došlo iz azijskih zemalja. Nešto više od pola ispitanika su u dobi od 20 do 33 godina. Anketa je donijela veoma zanimljive rezultate, koji su obrađeni  i predstavljeni javnosti.

Iako neka predviđanja prognostičkih institucija pokazuju da plaćanje antivirusnih rješenja su prošlost, stvarnost je prema posljednjem istraživanju sasvim drugačija. “Pedeset dva posto vjeruje da će gotovo svi koristiti plaćene verzije antivirusnih programa u idućih pet godina ", kaže Marcela Parolkova, direktor prodaje u TrustPort-u. "Istraživanje je pokazalo da više od polovice ispitanika koristiti već sada plaćenu verziju antivirusnog softwarea a samo tri posto ne koristiti bilo kakva antivirusna rješenja."

Najviše korištena značajka antivirusnih programa je skener na zahtjev (on demand scanner). Ovu funkciju koristi redovito 62 posto anketiranih. Više od desetine ispitanika koristi sigurnosno uništavanje podataka (data shredding). Korištenje šifriranja (disk encryption) je više nego poželjno u ovom trenutku u prijenosnim uređajima, jer to može spriječiti curenje privatnih podataka s laptopa i mobilnih telefona. Ipak, ova funkcija se koristi od strane korisnika vrlo sporadično. Gotovo petina ispitanika ne koristiti nikakve dodatne značajke antivirusnih proizvoda i dozvoljava da softver u pozadini radi neprimjetno.

"Istraživanje nas je iznenadio kada smo saznali da samo dva posto svih ispitanika koristiti dio software za roditeljski nadzor (parental lock), koji u osnovi sprječava djecu da posjećuju i pregledavaju web stranice s neprikladnim sadržajem. Vjerujemo da je ovakav rezultat posljedica prosječne dobi ispitanika, jer je većina bila mlađa od 33 godina, što znači bez djece ili sa malom djecom. Nažalost, svijest roditelja o tome što im dijete radi na internetu i dalje ostaje vrlo niska. Vjerujem da generacija računalnih pismenih roditelja će pokazati veći interes u online životu svoje djece", dodaje Pavel Mrnustik, CEO TrustPort.

TrustPort tvrtka prati aktualne trendove u području informacijske tehnologije vrlo pažljivo. Sve više i više korisnika sprema ili arhivira svoje podatke u oblaku ili u prijenosnim uređajima. Iz tog razloga TrustPort im nudi sigurno šifriranje u oblaku ili u pametnim telefonima potpuno besplatno. Dok je razvoj novih tehnologijae više nego ikada usmjeren na oblak, istraživanje pokazuje da će korisnici nastaviti pohranjivati svoje podatke na računalima. Prema anketi, apsolutna većina korisnika će i dalje koristiti antivirusna rješenja u idućih pet godina.

TrustPort Profil tvrtke

TrustPort je vodeći proizvođač sigurnosnog softvera. TrustPort proizvodi su visoko ocijenjeni u mnogim testovima, i svrstavaju ovaj brand među vodeće dobavljače sigurnosnih rješenja za informacijske i komunikacijske tehnologije. Testovi provedeni u neovisnim kućama Virus Bulletin i AV-Comparatives su potvrdili vodeće mjesto TrustPorta u antivirusnoj industriji.

TrustPort proizvodi se nude na nekoliko jezika i pružaju zaštitu za poduzeća, kao i kućne korisnike u više od sto zemalja svijeta. Tvrtka je dio Cleverlance Grupe, koja je jedan od najboljih korporacija Srednje Europe, koje pružaju rješenja i usluge u području informacijske tehnologije.

Trustport u Hrvatskoj predstavlja firma Pletikosa.

Povratak na vrh
Copyright 2018 Pletikosa
Powered by da.Shop