Kategorije
Novosti
Newsletter
Kontakt
Pletikosa
Bože Starca Jurićeva 19
HR-51000 Rijeka
Hrvatska
Telefon +385 (0)51 639-513
+385 (0)91 566-6650
Fax +385 (0)51 639-513
E-mail pletikosa@inet.hr
Kontakt

Asbis ShowTime 2 konferencija

Asbis ShowTime2

U Hotelskom naselju Solaris u Šibeniku, održala se druga Asbis konferencija pod nazivom Asbis showtime2 od 12-14.9.2012. jedan od najvećih distributera Europe pozvao je svoje partnere i prezentirao im nove proizvode koji će se nuditi sljedeći period.

Bilo je oko 150 učesnika, a medjuu njima i ja koji su prvi dan slušali predavanja produkt managera i osoba zaduženih za marketingu iz nekih od vodećih informatičkih firmi u svijetu. Stigli su sa raznih krajeva svijeta, kako bi što bolje prezentirali svoje proizvode.

Microsoft je najavio lansiranje Windows 8 i Windows servera 2012, Dell novu liniju desktop računala i servera, te laptopa od koji se posebno ističe Precision serija grafičkih radnih stanica za projektante i arhitekte. Proizvođači memorija OCZ i Kingston najavili su module od 16 i 32GB, kao i gamerske memorije, koje se sve više traže. Canyon i Prestigio su predstavili svoje programe torbi sitnica koje život znače u svijetu informatike, kao i novu generaciju tableta. Intel je predstavio novi chipset matičnih ploča i treću generaciju procesora, koja je već neko vrijeme na tržištu, kao i tendenciju za prelazak na SSD diskove. O planovima proizvodnje diskova govorio je i predstavnik Seagate, dok su Acer i Lenove predstavili svoje laptope sa naglaskom na ultralake laptope, koji se pretvaraju u tablete i obratno. Sa Tajvana je stigao predstavnik TP-Link proizvođača izuzetno dobre i jeftine mrežne opreme, a pored ostalih izloženih proizvoda, Konica Minolta je izložila jedan multifunkcijski A4/A3 stroj ili bolje reći kopirku/printer/skener...

Ali gosti Asbisa nisu samo radili. Bilo je zabave napretek. Prvo veče je bila zabava u diskoteci na piratskom brodu, koji se nalazi na samoj obali mora, a drugo večer je kiša pokvarila svečanu večeru predviđenu u Etno selu, pa je sve pomjereno u sam hotel. Uz tamburaše koji su svirali od dalmatinskh do starogradskih pjesama na večeri se pored pršuta i sira za predjelo jela hobotnica i teletina ispod peke uz zavidne količine vina i piva. Zabava je nastavljena do ranih jutarnjih sati u diskoteci hotela.

Drugi dan je bio organiziran rafting na Cetini. mada je vrijeme bilo vjetrovito uz jaku kišu većini nije smetalo da se odvažno spuste niz brzace. Promrzli i mokri jedva su dočelai grah sa kobasicama da se zagriju.

Hotel Solaris se zaista pokazao kao mjesto idealno za održavanje takvih manifestacija i kao vrsno odredište za kongresni turizam. Kada znamo da  se Hotel Ivan renovira sljedećih mjeseci, možemo samo zamisliti kako će to biti tek ubuduće.

Asbis ShowTime2 Asbis ShowTime2

Povratak na vrh
Copyright 2018 Pletikosa
Powered by da.Shop